Starta en blogg

Är det något som det finns mycket av på nätet så är det bloggar av alla dess slag, från sport- och modebloggar till inrednings- och receptbloggar. För den som kanske också funderar på att starta en blogg i någon form kommer här en liten guide som förhoppningsvis kan vara en liten hjälp på traven.

Välja plattform

Det allra enklaste om man skall starta en blogg är att göra detta via någon bloggplattform som WordPress eller Blogspot. Förutom att det är helt gratis att starta en blogg på dessa plattformar så har man också möjlighet att välja mellan olika teman. Givetvis kan man också i ganska stor utsträckning sätta sin egen prägel på bloggen med färgval, bilder och dylikt.

Börja skriva

Att starta en blogg är som sagt ganska enkelt, men vad i hela världen skall man skriva om? Ett bra tips är att skriva om någonting man verkligen är intresserad av och brinner för eftersom om inte man själv tycker det som finns på bloggen är intressant så kommer ingen annan att tycka det heller.

Skaffa läsare

För att skaffa läsare till sin blogg kan man gå tillväga på en rad olika sätt. Bra tips kan vara att till exempel marknadsföra sin blogg på olika former av sociala medier som Twitter, Facebook och Instagram, men även genom att kommentera på andra bloggar och länka till sin egen i kommentarerna.