Smarta Appar till mobilen

Idag så finns det massor av appar som man kan ladda hem till sin mobiltelefon, det mesta det har varit frågan mest om spel tidigare men det kommer en del smarta appar också. Appar som man har användning av i sitt dagliga arbete. 

I det dagliga arbetet så har mobilerna blivit ett användbart verktyg, inte bara för att ringa och kolla sin e-post utan även att planera sitt arbete. Fler och fler företag och industrier använder specialbyggda appar för sina anställda för användning i det dagliga arbetet. Bland annat så har företaget Komatsu Forest som är förutseende och framåt skapat en app, KF Transfer för smartare filöverföring mellan din telefon och maskindatorn som finns installerad i den skogsmaskin man jobbar med. Lösningen går ut på att man ladda upp filer till maskindatorn med din smarta telefon, något som man fick göra med USB minnen tidigare. En lyckad lösning som uppskattas av de förare som använder sig av KF Transfer.

Fortfarande så använder vi oss privat av de så kallade nyttoapparna, det började med tränings- och hälsoappar, för att hålla koll på hur vi mår och få oss att röra på oss mer. Nu kan du nästa ladda hem eller köpa appar för det mesta som du gör. Redigera bilder eller styra din belysning och larm i hemmet. Att styra belysningen hemma har funnits ett tag och det är en fantastisk lösning, det finns system som gör att du kan sätta tidpunkter för att viss belysning ska gå i gång. Eller om du vill att viss belysning ska gå igång när det skymmer så ställer du in detta via din mobil och appen för systemet. Aftonbladet skriver mer om denna smarta lösning för ditt hem.