Hitta hjälp via nätet

Internet som fenomen har varit till otroligt stor hjälp för alla konsumenter. Dels genom att man idag har tillgång till fler produktrecensioner än någonsin, men även tack vare alla nya tjänster som erbjuds.

hjälpknapp

Städning och andra sysslor

Att städa är något som få egentligen tycker om men trots det, ändå måste göras. Allt fler har I Sverige fått upp ögonen för hur otroligt värdefullt det kan vara att få hjälp med detta. Men varför stanna vid städhjälp?

I USA har en tjänst vid namn Task Rabbit tagit storstäderna med storm. Tjänsten låter dig som privatperson både köpa in och hyra ut tjänster. Som konsument så kan man enkelt hitta någon som kan bygga ihop de flat pack möblerna man just fått hem från Ikea, springa ärenden eller som sagt, städa.

Denna typen av tjänster ger både jobb till en stor mängd personer samtidigt som det även sparar dig som kund en otrolig mängd tid som istället kan läggas på något viktigare.

Lokala jämförelser

Vi nämde i ingressen hur många internettjänster hjälper konsumenterna välja produkter och återförsäljare baserat på vad de kostar. Detta är dock tack vare specialisttjänster dock inte bara låst till e-handel och produkter. Med tjänster som jämför priser får man nämligen hjälp med att samla ihop offerter från, i detta fallet, olika lokala mäklare. Än en gång så sparar detta dig som kund enormt mycket tid. Tjänsten kostar dessutom inte någonting för dig som kund vilket gör det hela än mer förmånligt.

Digitala sysslor

I vissa fall så behöver man enkla tjänster som inte på något sätt kräver att den som tar uppdraget sitter lokalt. För denna typ av tjänster så har sajten Fiverr blivit mycket populär. På sajten kan vem som helst lägga upp tjänster som de är villiga att genomföra med ett pris på endast fem dollar till dig som kund. På sajten hittar man många olika typer av kreativa tjänster. Bland annat illustratörer, musiker och designers är mycket vanliga försäljare på sajten. Kanske vill du ha ett specialdesignat julkort som du kan skicka ut till alla dina vänner? Bara att skicka iväg en beställning, betala fem dollar och vänta några dagar så har du fått en design gjord helt efter dina önskemål.