Dreamweaver

Adobe Dreamweaver är ett omtyckt men relativt avancerat hemsidestillverkningsprogram/ redigeringsverktyg som gör att man kan bygga allt från grundläggande webbsidor till mer avancerade sådana, även om man själv inte är så kunnig när det kommer till html-taggar och css-koder.

Programmet har många taggar förprogrammerade, användaren behöver därför ofta bara skriva en bokstav och trycka på enter, vilket underlättar för nybörjaren och sparar tid för de mer avancerade hemsidebyggarna. Dreamweaver har olika visningsalternativ för HTML-sidor. Kodvyn som låter en se hur källkoden ser ut och Design som visar hur sidan ser ut i en webbläsare, man kan dessutom se båda sidorna på samma gång genom en delad skräm. Man kan även genom så kallade mallar ändra designen på flera sidor på samma gång.

Dreamweaver kan dock anses vara ett komplicerat program och det kan ta tid innan användaren kan nyttja alla funktioner som erbjuds. Det finns gott om verktyg, menyer, kontroller och fönster som hjälper användaren att skapa sin hemsida. Lyckligtvis finns det även hjälpmedel och guider som hjälper en att få ut det mesta möjliga av programmet. Som användare erbjuds man en tidsbegränsad provperiod, men den kommersiella versionen får man bekosta.