Bra tillägg till din sajt

När man bygger en hemsida finns många olika sätt att gå tillväga och lika många hjälpmedel att använda. Med WordPress behöver man knappast vara ett tekniskt snille för att fixa det. Ännu bättre är att enbart WordPress har över 35 000 tillägg att ladda ner för göra din sida ännu bättre.

KontaktformulärAvgörande för alla hemsidor är ett kontaktformulär så att besökare kan ta kontakt vid frågor och funderingar. Enligt Internetworld är det mest kraftfulla Contact Form 7. Det kan kombineras med ett färdigt verktyg för korrespondenshantering för att göra det extra effektivt, Microdata är till exempel ett programvaruföretag som utvecklar informationshanteringstjänster. Med konkurrenskraftiga priser kan de ge dig total spårbarhet och kontroll över alla inkomna handlingar. Utöver korrespondenshantering kan de även hjälpa dig med E-arkivering, ärendehantering, fakturahantering och mycket annat. De prioriterar datasäkerhet och allt material som de hjälper dig att arkivera ägs alltid av dig som kund.

Utöver kontakthantering är användbara tillägg Backwpup som gör att man själv kan göra en backup och säkerhetskopiera för en lättare återställning om något skulle gå fel. Backwpup säkerhetskopierar både lokalt och till molntjänster. Ett bra verktyg om man skulle behöva flytta sin webbsida till annan plats är Duplicator, som passar dem som först använder en testserver och sedan flyttar sin sajt till en produktionsservice.

Alla WordPress-tillägg är såklart inte av samma årgång, så se till att du när du laddar hem ett tillägg får tag i rätt version. De äldre tilläggen fungerar ofta bra även på nyare versioner, men problem kan uppstå och om flera tillägg är för gamla kan det leda till att sajten kraschar. Det är lätt att undvika genom att testköra när du installerar för att upptäcka eventuella fel och istället ladda hem en nyare variant.

Andra fördelar med WordPress är  att det är en låg inlärningströskel, inga licensavgifter, stora variationsmöjligheter, väl beprövat och utbrett med stor kunskap samt lätt att utöka/ändra hemsidan i takt med företagets förändringar.

Det finns även en kommersiell bloggtjänst som heter wordpress.com. Här kan man skapa en egen blogg gratis. WordPress.com bygger på WordPress och merparten av all kod som utvecklats till tjänsten släpps som tillägg i enlighet med GPL-licensen.

Att WordPress är använt av så många gör också att att det alltid finns hjälp att få när det behövs – svaret på de flesta frågor är oftast bara en Google-sökning bort.